AMSTERDAM - Regen heeft vrijdagmiddag voor een drukke spits gezorgd. Rond 16.45 uur stond er zo'n vierhonderd kilometer file. Volgens een woordvoerder van de VerkeersInformatieDienst (VID) is dat meer dan normaal.

De VID wijt de grote drukte aan de regen. De herfstvakantie heeft in ieder geval niet geleid tot drukke wegen, merkt de woordvoerder van de VID op. "Je merkt dat de herfstvakantie nauwelijks invloed heeft op de drukte op de weg."

Rond 15.30 uur raakte een 23-jarige man uit Den Bosch zwaargewond op een toerit van de A2 bij Vught in de richting van Utrecht. Hij zat in een bestelbusje toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en in de berm belandde.

Hij sloeg enige malen over de kop en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht. De traumaheli heeft medische hulp verleend. De A2 moest enige tijd worden afgesloten.

A13

De snelweg A13 gaat vrijdagavond vanaf 23.00 uur bij Delft-Zuid wegens werkzaamheden tijdelijk dicht in de richting Rotterdam. De afsluiting duurt tot zaterdagmorgen 05.30 uur, meldde de ANWB op basis van informatie van Rijkswaterstaat.

De andere kant op (in de richting Den Haag) is vanaf vrijdagavond 21.00 uur tot zaterdagmorgen 05.30 uur slechts één rijstrook open.

Hinder

Ook de rest van het weekeinde moeten weggebruikers die willen reizen over de A13 rekening houden met ernstige verkeershinder tussen Ypenburg en Kleinpolderplein wegens de werkzaamheden. De weg wordt in beide richtingen tijdelijk verlegd en versmald tot twee rijstroken. De hinder duurt tot maandagmorgen 05.00 uur.

Bij Delft-Zuid wordt onder de A13 een fiets- en voetgangerstunnel aangelegd.