DEN HAAG - Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is het onduidelijk of twee Nederlandse toeristen in Ecuador zijn verongelukt of vermoord. De lichamen van de 42-jarige John Kleimeer en zijn 10-jarige dochter werden deze week aangetroffen in een ravijn in de provincie Cotapaxi.

De Ecuadoreaanse televisiezender Ecuavisa meldde op gezag van bronnen bij de politie dat de twee slachtoffer waren geworden van een roofmoord. Andere bronnen beweren evenwel dat de vader en dochter door een val in het ravijn om het leven zijn gekomen.

Duidelijkheid

"Wij hebben die berichten ook gehoord en weten niet wat er is gebeurd", aldus een woordvoerster van het ministerie. "Laten we vooral voor de familie hopen dat er snel duidelijkheid komt". Meer informatie wordt in de loop van de dag verwacht.

De man was werkzaam als rechercheur bij het Recherche Samenwerkingsteam Nederlandse Antillen en Aruba. De man was in Ecuador met zijn gezin op vakantie. De stoffelijke overschotten zijn overgebracht naar de provinciehoofdstad Latacunga.