MONROVIA - De ambassadewijk van Monrovia is vrijdagmorgen zwaar onder vuur komen te liggen. Daarbij zijn volgens het Franse persbureau AFP zeker elf mensen om het leven gekomen. Zeker vijftien mortiergranaten zijn ontploft in de wijk, die direct aan de kust van de Liberiaanse hoofdstad ligt. Daarbij zouden ambassadegebouwen zijn geraakt.

Bekijk video

Bij gevechten vorige week tussen de rebellen en regeringsgetrouwe militairen werd de Amerikaanse ambassade door twee mortiergranaten geraakt. Enkele tientallen Amerikaanse mariniers zijn in Monrovia om de ambassade en andere sleutelposities te beschermen.

Lubbers

Ruud Lubbers, de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties, riep vrijdag landen op uitgeprocedeerde Liberiaanse asielzoekers de komende zes maanden niet naar hun land terug te sturen wegens de gevaarlijke situatie.

De Hoge Commissaris riep wederom op onmiddellijk een internationale vredesmacht naar het Afrikaanse land te sturen. Enkele maanden geleden riep Lubbers de Liberiaanse president Charles Taylor al op af te treden.