AMSTERDAM - De openbare basisschool Ru Paré in Amsterdam-Slotervaart begint in januari met lessen over de islam. Dat meldde een woordvoerder van het stadsdeel vrijdag.

De lessen gaan plaatsvinden op woensdagmiddag en worden gegeven door een gekwalificeerde docent. De lessen vallen buiten het reguliere lesrooster. Ru Paré is de eerste openbare school in Amsterdam waar islamlessen gegeven zullen worden.

Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, zei in juni van dit jaar dat openbare scholen meer ruimte zouden moeten bieden aan religie, en dan vooral aan de islam. Die extra aandacht zou het godsdienstonderwijs weghalen uit de moskee.

Behoefte

Na een klein onderzoek onder ouders en leerlingen concludeerde de directie van Ru Paré dat inderdaad behoefte bestond aan dergelijke godsdienstlessen voor kinderen.

Een tweede school in Slotervaart onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor het geven van dit soort lessen. Op enkele basisscholen in Rotterdam en Lelystad hebben kinderen al de mogelijkheid islamlessen te volgen.