MANCHESTER/ROTTERDAM - De Britse politie heeft een 40-jarige Nederlandse vrouw opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij terrorisme. Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

De vrouw werd vrijdag gearresteerd in Longsight in de omgeving van Manchester. De Nederlandse politie doorzocht vervolgens op verzoek van de Britten in de nacht van vrijdag op zaterdag een woning in Den Haag.

Daar zijn toen documenten in beslag genomen, laat het landelijk parket van het OM weten. Over de precieze aard van de verdenking kan de woordvoerder niets zeggen.

Voorbereiden

De BBC meldt dat de Britse politie de vrouw verdenkt van het voorbereiden van en het aansporen tot een terroristische daad. Ze blijft voorlopig in voorarrest, zodat rechercheurs haar kunnen verhoren. Het onderzoek is nog in volle gang.

Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) zegt op de hoogte van de arrestatie te zijn. "We weten om wie het gaat." De aanhouding is volgens hem echter geen aanleiding voor de NCTb om maatregelen te nemen.