TILBURG - Ruim duizend mensen hebben donderdagochtend in de Sint Lucaskerk in Tilburg de uitvaartdienst voor de 18-jarige Bart Raaijmakers bijgewoond. Raaijmakers was vrijdag slachtoffer van een fatale steekpartij. Na de dienst werd de jongen gecremeerd.

Burgemeester Stekelenburg van Tilburg overlegt donderdagmiddag met welzijnsinstellingen en politie in Tilburg over de problemen met Antilliaanse jeugd in de stad. Aanleiding voor het overleg is de gewelddadige dood van Raaijmakers.

Vier Antilliaanse jongens van en 20 jaar worden verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. Het slachtoffer werd overvallen op de Reeshofdijk en werd vervolgens in de nabijgelegen Dalenstraat neergestoken.

Dienst

Tijdens de dienst werd stilgestaan bij de goede band die het slachtoffer met zijn broer en zus had. Er werd muziek van Craig David, Coldplay, Wayne Wonder en Eric Clapton gedraaid. In de kerk waren veel oud-klasgenoten, hockeyvrienden en buurtgenoten aanwezig. Zij maakten een grote kring in de kerk en zongen gezamenlijk een lied. Diaken W. Brok vertelde in zijn overweging over de egel en zijn stekels.

Egels

Hij noemde de daders egels waar in het verleden een stekel uitgetrokken was. De diaken benadrukte dat ook deze egels hulp nodig hebben. In andere toespraken werd nauwelijks naar de verdachten verwezen.

De dood van de jongen veroorzaakte veel beroering in Tilburg. Volgens bewoners van de wijk De Reeshof is het gebied waar Raaijmakers werd overvallen onveilig. Ze zijn ontevreden over het optreden van politie en gemeente.