DEN HAAG - Minister Kamp (Defensie) is ervan overtuigd dat het kabinet de Tweede Kamer steeds "volledig en juist" heeft geïnformeerd over de dreiging vanuit Irak met massavernietigingswapens. "Geen haar op mijn hoofd zou erover denken informatie daarover aan te dikken", zei Kamp woensdagavond in het tv-programma Netwerk.

Momenteel woeden in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk heftige discussies over mogelijke manipulatie van informatie van de inlichtingendiensten. Kamp benadrukte dat het Nederlandse kabinet zich bij de afweging steun te verlenen aan de oorlog tegen Irak steeds heeft gebaseerd op "een eigen analyse" van de uit het buitenland geleverde informatie. Daarnaast zijn ook eigen bronnen geraadpleegd, aldus de VVD-bewindsman.

Hoop

"Ik hoop nog steeds dat er massavernietigingswapens in Irak gevonden worden. Mocht dat niet meer gebeuren, zijn we nu in ieder geval van de Iraakse dreiging verlost."

Op initiatief van PvdA-parlementariër Koenders maakte de commissie Buitenlandse Zaken van de Kamer eerder deze week al duidelijk volledige openheid van zaken te willen van het kabinet. Ze wil weten in hoeverre het kabinet zich heeft laten leiden door Amerikaanse en Britse inlichtingenrapporten om steun te verlenen aan de oorlog in Irak.