AMSTERDAM - De drie tv-zenders van SBS (SBS6, Net5 en Veronica) stoppen met ingang van dit najaar met seksprogramma's. Dat zei SBS-topman F. van Westerloo dinsdag.

Tot dusver zendt SBS op V8 nog wat erotische programma's uit. Maar wegens de samenwerking met de vereniging Veronica wordt dat station in het nieuwe tv-seizoen omgedoopt in Veronica. Mede omdat het zelfstandige Veronica, dat onlangs stopte, slechte ervaringen heeft met seksshows, kappen de SBS-zenders nu radicaal met dit fenomeen.

Van Westerloo vindt dat commerciële televisie in Nederland dergelijke programma's niet meer nodig heeft. "Tv is een machtig medium dat we onder meer moeten gebruiken om mensen wijzer te maken. Ook willen we kijkers laten ontspannen, maar seksprogramma's, daar moeten we vanaf. Zo willen we het imago van de branche verstevigen."

De tv-baas ziet graag dat ook HMG (RTL4/5 en Yorin) stopt met seks, maar dat bedrijf geeft aan dat niet te willen omdat erotische uitzendingen in een kijkersbehoefte zouden voorzien.