MONROVIA - Het meest recente geweld in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia heeft tussen de zes- en zevenhonderd burgers het leven gekost. Dat meldde de Liberiaanse minister van Defensie, Chea, dinsdag. De slachtoffers vielen de afgelopen dagen in de strijd tussen regeringstroepen en rebellen.

Modem/ Breedband

Reddingswerkers hadden eerder verklaard dat zij het aantal burgers dat door mortierbeschietingen was gedood, op ongeveer honderd schatten. De meeste slachtoffers waren vluchtelingen die in het centrum en de diplomatenwijk van Monrovia een veilig heenkomen zochten.

De rebellen vuurden maandag tientallen mortiergranaten af op het gebied met diplomatieke vertegenwoordigingen. Minstens een granaat raakte de ambassade van de Verenigde Staten. Na een pauze in de nacht was dinsdagochtend in de stad regelmatig voor korte tijd geweervuur te horen.

In totaal vluchtten tienduizenden inwoners uit buitenwijken naar het hart van de Liberiaanse hoofdstad. De opstandelingen proberen sinds enkele dagen voor de derde keer in twee maanden het centrum in te nemen en president Taylor tot aftreden te dwingen.