KRALENDIJK/ORANJESTAD - De tropische storm Omar heeft de Benedenwindse eilanden bereikt. De meeste scholen zijn gesloten en bedrijven en winkels hebben de deuren dichtgedaan voor het wassende water.

Op Curaçao is de stroomvoorziening deels uitgevallen.

Op alle eilanden spat langs de kust het bruine, kolkende zeewater meters omhoog. Golven van twee meter slaan er tegen de branding.

Kralendijk

In Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire, heeft Omar voor veel schade gezorgd. Tenminste een hotel heeft alle gasten geëvacueerd vanwege overstromingen. De op de pier gelegen bar Karel's Beach is volledig weggeslagen.

Metershoge golven overspoelen de boulevard, die is afgezet voor alle verkeer. Wel gaan mensen massaal de boulevard op om foto's te maken. De politie zegt nog geen meldingen te hebben gekregen van slachtoffers.

Aruba

Op Aruba rijden bestuurders veelal stapvoets over de wegen. Bomen en cactussen zijn omgewaaid. Ook modder zorgt voor overlast. De brandweer heeft enkele straten uit voorzorg afgesloten.

In enkele lager gelegen wijken staan huizen onder water. In sommige hotels houden toeristen op de begane grond het ook niet droog in hun kamers.

Omar

Verwacht wordt dat de storm Omar in de komende 48 uur in kracht zal toenemen, mogelijk pas nadat hij de Benedenwindse Eilanden is gepasseerd.

Tropische storm Benedenwinden