DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie onderzoekt een mogelijkemiljoenenfraude bij de levering van zonnepanelen door het Drentsebedrijf FRN Technologies. Dit bedrijf, gevestigd in Schoonoord,wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting, meldt eenwoordvoerder van het functioneel parket van het OM maandagavond.

Het tv-programma Netwerk meldde maandag dat FRN bij klantenmachtigingen afsnoepte om op die manier subsidies voor het plaatsenvan zonnepanelen te kunnen innen. Onder meer enkele inwoners vanAlmere zouden hiervan de dupe zijn geworden.

Daarnaast meldde Netwerk dat het bedrijf uit Schoonoord klantenzou oplichten door zonnepanelen van slechtere kwaliteit te plaatsendan afgesproken.

De woordvoerder van het functioneel parket van het OM kan in hetbelang van het onderzoek geen verdere details geven. Wel bevestigthij dat de opsporingsdienst van het ministerie van VROM, de VIOD,vorige week een inval heeft gedaan bij FRN. Hij benadrukt dat hetonderzoek zich alleen op dit bedrijf richt.