HILVERSUM - Tijdens een drukbezochte bijeenkomst hebben RTL-werknemers maandag stilgestaan bij de dood van hun collega Ernst-Paul Hasselbach (42).

Die verongelukte zaterdag met de Vlaamse productie-assistente Leentje Custers (26) in Noorwegen.

RTL-topman Bert Habets stond tijdens de bijeenkomt stil bij het feit dat het tv-bedrijf voor de tweede keer in korte tijd wordt geconfronteerd met de dood van een geliefde collega.

Op 12 augustus kwam RTL-cameraman Stan Storimans om het leven tijdens Russische bombardementen op de Georgische stad Gori.

Van Westerloo

Ook programmadirecteur Remko van Westerloo van RTL5 nam het woord. Van Westerloo was nauw bevriend met Hasselbach, die in Noorwegen bezig was met opnamen van het tweede seizoen van het avontuurlijke programma 71 graden Noord.

Door nog onbekende oorzaak raakte hij met Custers van de weg. De auto stortte op de kop in het water.

Condoleanceregister

RTL heeft op internet een condoleanceregister geopend, waar op maandagmiddag al 2194 mensen hun medeleven hebbben betuigd.

Inmiddels zijn de kandidaten van 71 graden Noord terug in Nederland, onder wie Joep Sertons, John de Wolf, Fajah Lourens, John van Lottum en Rebecca Loos.

Ook de bekende Vlamingen zijn daags na het tragische verkeersongeval teruggekeerd, samen met de Vlaamse presentatrice Karoline Kamosi, beter bekend als Leki.

De Vlaamse zangeres presenteerde het van oorsprong Noorse programma 71 Graden Noord voor het eerst met Hasselbach. Ze verving de zwangere Evi Hanssen die met Hasselbach Expeditie Robinson presenteert, evenals de eerdere twee edities van 71 Graden Noord in België.

Terugkeer

Een deel van het productieteam is op de plek des onheils gebleven. Wanneer de lichamen van Hasselbach en Custers kunnen terugkeren naar Nederland, respectievelijk België is volgens een woordvoorster van RTL nog niet bekend.

De kandidaten waren vrijdag 3 oktober vertrokken naar Oslo, waar ze meteen na aankomst een afvalrace van 3,5 week naar de Noordkaap aanvingen.

Programmering

RTL5 schrapt het programma nu uit de programmering, aldus een woordvoerster van het tv-station maandag.

Expeditie Robinson wordt wel tot het einde van de reeks uitgezonden. Volgens de woordvoerster gebeurt dit op nadrukkelijk verzoek van de familie van Hasselbach, die behalve presentator ook programmacoördinator van Expeditie Robinson was.