AMSTERDAM - Ernst-Paul Hasselbach is zaterdagochtend verongelukt in Noorwegen. Dat heeft een woordvoerder van RTL Nederland bevestigd. De tv-presentator was in Noorwegen voor de opnamen van het tv-programma 71 Graden Noord.

Hasselbach is 42 jaar geworden. Hij laat een vriendin, een dochter en twee zoons achter.

Een Noorse nieuwssite berichtte als eerste over het ongeluk.

Ongeluk

Hasselbach raakte zaterdagochtend met zijn auto te water. Daarbij kwam ook een Belgische productieassistent, Leentje Custers, om het leven.

Het productieteam van de realityshow is in Oslo opgevangen door twee Noorse psychologen. Twee directeuren van het productiebedrijf zijn direct afgereisd naar Noorwegen.

Opnamen

De opnamen van 71 Graden Noord zijn direct afgeblazen. "We proberen zo snel mogelijk het hele team terug te vliegen", stelt de woordvoerder. In overleg met de familie wordt besloten of de nieuwste aflevering van Expeditie Robinson, waarvoor Hasselbach de presentatie verzorgde, zondag wordt uitgezonden. Zaterdagmiddag nog was op RTL 5 een herhaling te zien van de avontuurlijke realityshow.

Programma

Het eerste seizoen van 71 Graden Noord, een Nederlands-Belgische coproductie, was begin dit jaar te zien bij RTL 5.

Aan de show, waarvoor een aantal bekende deelnemers op expeditie gingen in Noorwegen, namen onder anderen Xander de Buisonjé en Kim Feenstra deel.

Voor het nieuwe seizoen van het tv-programma reisden onlangs John de Wolf, Fajah Lourens, John van Lottum, Rebecca Loos en Joep Sertons naar het Scandinavische land.

Ernst Paul Hasselbach overleden