BANGKOK - De Nederlandse jongens die vermist waren in Thailand, zijn zondagmorgen opgedoken in Bangkok. Dat meldde de vader van de 19-jarige Michael Abspoel uit Rijswijk zondagmiddag. Abspoel was een van de vermisten. De andere vermiste was de -jarige Frank Bonnet uit Alphen aan den Rijn.

Zaterdag werd bekend dat de jongens spoorloos waren. Ruim een week geleden zouden de twee terugkeren van een 14-daagse vakantie in Thailand. De jongens hadden op vrijdag 11 juli moeten landen op Schiphol, maar dat ging door nog onduidelijke oorzaak niet door.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan de speurtocht naar de jongens. De stiefmoeder van Bonnet wilde zondagmiddag naar Thailand vliegen om te helpen bij de zoektocht.

”Ineens waren ze vanmiddag eindelijk weer on-line. Godzijdank”, zei de vader van Michael Abspoel. Volgens Abspoel heeft een van de beide jongens gekampt met een voedselvergiftiging. Dat was waarschijnlijk de reden voor het uitgestelde vertrek.

Het is nog onduidelijk waarom de jongens de afgelopen week geen contact hebben opgenomen met hun familie in Nederland.