TILBURG - De Tilburgse politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij aan de Dalenstraat in Tilburg. Hierbij kwam zaterdagmorgen een 18-jarige jongen om het leven.

Het gaat om twee Tilburgse jongens van 18 jaar, die zaterdagmiddag zijn aangehouden, zo maakte de politie zondag bekend. In totaal zitten nu vier mannen vast. Eerder hield de politie twee jongens van 18 en 20 uit Tilburg aan. De vier worden dinsdag voorgeleid aan de officier van justitie in Breda.

Reactie burgemeester

Burgemeester Johan Stekelenburg van Tilburg omschreef de verdachten zondag als “‘etterbuilen’. Dat is het enige woord dat ik ervoor kan verzinnen. Mensen die zo totaal zonder scrupules geweld gebruiken, noem je zo”, zei de burgemeester.

Hij zei zich “kapot geschrokken” te zijn van het gewelddadige incident. “Je kunt het je nauwelijks voorstellen dat zoiets gebeurt. Die gasten zijn volledig doorgeschoten”, aldus de bestuurder.

De politie ontving vrijdag rond 23.00 uur een melding van een beroving aan de Reeshofdijk in Tilburg. Agenten die op de melding af gingen, troffen in de nabijgelegen Dalenstraat het zwaargewonde slachtoffer aan. De jongen overleed zaterdagmorgen vroeg in het Sint-Elisabethziekenhuis aan de verwondingen die hij had opgelopen.

Koninklijke Marechaussee

De politie heeft twintig man op de zaak gezet. Ze wordt daarbij geassisteerd door de Koninklijke Marechaussee, omdat een van de verdachten militair is. Uit onderzoek van de politie is duidelijk geworden dat het slachtoffer de vier verdachten vrijdagavond op de Reeshofdijk tegenkwam. De 18-jarige was toen in gezelschap van drie vrienden. De confrontatie tussen beide groepen liep uit op een vechtpartij, waarvan de aanleiding nog niet bekend is.

Lantaarnpaal

Aan de Dalenstraat was het zaterdagmiddag een komen en gaan van vrienden, bekenden en nieuwsgierigen. Bij de lantaarnpaal waar het slachtoffer werd neergestoken liggen bossen bloemen. Met water is geprobeerd om het bloed van de straat te schrobben, maar sporen zijn nog duidelijk zichtbaar. Vrienden en vriendinnen van het slachtoffer staan te huilen. “Ze hebben hem helemaal lekgestoken”, vertelt een van de jongens. Hij was vlak na de steekpartij in de straat. “Toen hij op de grond lag, hebben ze hem nog een schop verkocht. Terwijl ze zijn fiets en telefoon al hadden, dat begrijp je toch niet? Pak dat af en ga verder.”

Straatrovers

In de omgeving van de Reeshofdijk - waarvan de Dalenstraat een zijstraat is - vinden geregeld berovingen plaats. Tilburg kampt met een aantal hardnekkige straatrovers. Ondanks een forse politie-inzet blijven de rovers actief.