Middelburg - De scheepvaart op de Westerschelde bij het Nauw van Bath is stilgelegd na de aanvaring van twee containerschepen. Olie verspreidt zich door de Westerschelde. Twee containerschepen, de Pelican1 en de Mestbarijn, raakten zondagochtend met elkaar in aanvaring.

Bij het ongeval zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. Debemanningsleden van de Pelican1 zijn uit voorzorg van het schip gehaald. Het schip is inmiddels tegen de wal gelegd ter hoogte van Bath. Het andere schip is doorgevaren en ligt nu voor anker bij Vlissingen Oost.

Gevaarlijke stoffen

Vier containers, waarin geen gevaarlijke stoffen zitten, raakten door hetongeval beschadigd. De containers die wel gevaarlijke stoffen bevatten, onder meer zeventig ton zoutzuur in gasvorm en zeventig ton waterperoxide, hebben geen schade opgelopen. Rond 15.30 uur is de berger begonnen met de containers van het achterdek te halen.

Zware dieselolie

De politie heeft laten weten dat er momenteel geen gevaar is voor devolksgezondheid. Wel lekt er zware dieselolie uit de Pelican1. Uit onderzoek blijkt dat de verontreiniging minder is geworden dan eerder. Om olieverspreiding tegen te gaan, zijn twee oliebestrijdingsvaartuigen ingezet.

Telefoonlijn

De politie heeft om 12.00 uur een extra telefoonlijn ingezet, waar bezorgde omwonenden naartoe kunnen bellen. Dit nummer is: 0118 – 432173.