TILBURG - Een 18-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagmorgen vroeg in het Sint-Elisabethziekenhuis overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen door een steekpartij. De jongen was vrijdagavond neergestoken in de Dalenstraat in zijn woonplaats, zei een woordvoerder van de politie zaterdag.

De politie ontving vrijdag rond 23.00 uur een melding van een beroving aan de Reeshofdijk. Agenten die op de melding af gingen, troffen in de nabijgelegen Dalenstraat het zwaargewonde slachtoffer aan.

Meerdere daders

Getuigen hebben gezegd dat er meerdere daders waren. De politie kon op basis van hun beschrijvingen twee Tilburgers van achttien en twintig jaar oppakken. Zij hebben verklaard betrokken te zijn bij de steekpartij. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Een team van twintig politiemensen onderzoekt de zaak.

Bloemen

Aan de Dalenstraat is het zaterdagmiddag een komen en gaan van vrienden, bekenden en nieuwsgierigen. Bij de lantaarnpaal waar het slachtoffer werd neergestoken liggen bossen bloemen. Met water is geprobeerd om het bloed van de straat te schrobben, maar sporen zijn nog duidelijk zichtbaar.

Vrienden en vriendinnen van het slachtoffer staan te huilen. "Ze hebben hem helemaal lekgestoken", vertelt een van de jongens. Hij was vlak na de steekpartij in de straat. "Toen hij op de grond lag, hebben ze hem nog een schop verkocht. Terwijl ze zijn fiets en telefoon al hadden, dat begrijp je toch niet? Pak dat af en ga verder."

Hardnekkige straatrovers

Volgens de jongen waren er vier daders. De politie wil dit niet bevestigen. In de omgeving van de Reeshofdijk - waavan de Dalenstraat een zijstraat is - worden mensen geregeld beroofd. Tilburg kampt met een aantal hardnekkige straatrovers. Ondanks een forse politie-inzet blijven de rovers actief.