AMSTERDAM - Een groot deel van de Nieuwendijk in het centrum van Amsterdam is woensdagochtend afgezet geweest na een gewapende overval in een filiaal van de Hema.

Een zoektocht van een arrestatieteam naar de overvallers heeft niets opgeleverd.

De gemaskerde en gewapende daders waren woensdagmorgen omstreeks 8 uur het pand binnengedrongen. Daar bedreigden en knevelden ze twee personeelsleden, zo maakte de politie bekend.

Aangezien het vermoeden bestond dat de overvallers zich nog in het pand bevonden, zette de politie een groot deel van de winkelstraat in het centrum van de hoofdstad af. Omstreeks kwart over elf beëindigde het arrestatieteam de zoekactie in het grote winkelpand. Ze troffen niemand aan.

Personeel

De daders wisten de winkel voor openingstijd binnen te komen. De bedreigde personeelsleden konden het warenhuis veilig verlaten. De daders hebben een onbekend bedrag buitgemaakt.

De politie zette een helikopter in en hield de winkelpanden in de directe omgeving dicht. Die zijn inmiddels weer open. De forensische opsporingsdienst gaat nu onderzoek doen. Het is onduidelijk wanneer de Hema de deuren weer kan openen.

Gewapende overval Nieuwendijk