VEGHEL - De veertig geëvacueerde bewoners van twintig woningen in de directe omgeving van de brandende loods bij Cehave in Veghel mogen nog niet terug naar hun woning.

Zij brengen de nacht door in een hotel of hebben inmiddels zelf voor onderdak gezorgd. Dat heeft Jan van Burgsteden, locoburgemeester van Veghel dinsdagmiddag tijdens een persconferentie laten weten. Een bewakingsdienst houdt vannacht de woningen in de gaten.

Werknemers en bewoners van dertig bedrijven en dertig woningen op het Binnenveld, gelegen tussen het veevoederbedrijf en de A50, mogen naar eigen inzicht weer terug. Hun werd eerder vandaag geadviseerd om het gebied te verlaten.

Loods

In de brandende loods van 4000 vierkante meter ligt afgekeurd voedingsmateriaal opgeslagen, zoals chocolade van de fabriek van Mars in Veghel.

De restproducten werden door Cehave verwerkt tot diervoer. In de loods stonden verder verpakkingsmateriaal, enkele heftrucks en vrachtwagens.

Brandweer

De brandweer heeft de brand nog steeds niet helemaal geblust. Vannacht wordt de brand onder controle gehouden. Morgenochtend gaan de bluswerkzaamheden en het afvoeren van materialen verder.

Naar verwachting duurt het nog een groot gedeelte van de dag voordat de brand helemaal onder controle is.