VEGHEL - De brand in een grote loods van veevoederbedrijf Cehave aan de N.C.B-laan is nog niet onder controle. De brandweer heeft alsnog besloten direct te blussen en de loods niet gecontroleerd te laten uitbranden.

Bij de brand, die in de nacht van maandag op dinsdag, omstreeks 01.00 uur uitbrak, moesten vanwege de hevige rookontwikkeling veertig omwonenden hun huis verlaten. Zij zijn opgevangen in een kantine van een nabijgelegen bedrijf.

Dinsdagochtend mochten zij onder begeleiding van de brandweer even terug naar hun woning om spullen te pakken. De verwachting is dat zij pas halverwege de middag definitief terug naar huis mogen.

Afgekeurd voedingsmateriaal

In de loods van 4000 vierkante meter ligt afgekeurd voedingsmateriaal opgeslagen, zoals chocolade van de fabriek van Mars in Veghel. Cehave verwerkt dat tot diervoer. Ook staan er heftrucks, een kraan en twee vrachtwagens binnen.

Volgens metingen van de brandweer is er geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Een aangrenzende loods met chemicaliën wordt uit voorzorg natgehouden.

Delen van het gebouw worden met graafmachines en hijskranen uit elkaar getrokken. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Grote brand Veghel