VOLENDAM - Leerlingen van het Don Bosco College in Volendam hebben maandagochtend de nieuwjaarsbrand van vorig jaar herdacht. Met gedichten, liederen, een viering in de Mariakerk, het leggen van rozen op de graven van de overleden slachtoffers en het planten van herdenkingsbomen, stonden de scholieren stil bij wat een jaar geleden gebeurde.

De leerlingen verzamelden zich om 08.30 uur bij de school. Daarna liep het gezelschap via de Mariakerk naar de begraafplaats en weer terug naar het Don Bosco College. "Het is als het ware een symbool voor de zoektocht die we dit rampjaar hebben afgelegd. Een zoektocht die we nu nog steeds gaan", aldus de directie.

De leerlingen kregen van de school een herdenkingsboekje met veel eigen gedichten en overdenkingen. Ook zongen zij gezamenlijk het lied I Want To Know What Love Is. Slachtoffers uit Volendam en het Zweedse Göteborg namen hetzelfde nummer een aantal maanden geleden op toen de Zweden een bezoek brachten aan het IJsselmeerdorp.

De directie had expres gekozen voor een herdenking op de eerste schooldag van 2002. "Onze school stond op 1 januari 2001 midden in de Volendamse gemeenschap, die met veertien dodelijke slachtoffers een deel van haar toekomst verloor en daarnaast te maken kreeg met de zorg voor talloze gewonden. De eerste schooldag verliep toen uiteraard heel anders dan gewoonlijk."

/DOSSIERVolendam