ASSEN - Een 42-jarige Assenaar is volledig door het lint gegaan, toen hij na een weddenschap donderdagavond naakt door de stad liep en daarop werd aangesproken door twee oudere buurtbewoners. Hij sloeg het duo het ziekenhuis in en belandde vervolgens zelf in een politiecel. De streaker zat vrijdag nog steeds vast, de politie neemt de zaak hoog op.

Volgens een politiewoordvoerder had de Assenaar met een buurtgenoot om tien blikjes bier gewed dat hij wel even in zijn nakie naar het NS-station zou lopen. Hij had toen al een flinke hoeveelheid alcohol op, zo voegde de zegsman eraan toe.

Ver kwam de gelegenheidsnudist niet. Toen de man in de buurt een rondje om een school liep - hij had het idee van het station inmiddels laten varen - sprak een 69-jarige buurtbewoonster hem op zijn gedrag aan. De man duwde de vrouw nijdig in een heg.

Vervolgens schoot haar 65-jarige echtgenoot de vrouw te hulp. Ook hij kwam er niet zonder kleerscheuren van af, zijn hulpactie leverde hem enkele klappen in het gezicht op. Het tweetal moest hiervoor naar het ziekenhuis.

Uiteindelijk sloeg de politie de meppende naaktloper, die zich ook nog eens schuldig had gemaakt aan vernieling, in de boeien. Hij wordt in ieder geval vervolgd voor mishandeling en vernieling, maar ook de naaktloperij zal ongetwijfeld nog een juridisch staartje krijgen, denkt de politiewoordvoerder.