HILVERSUM - De politie Gooi en Vechtstreek heeft naar aanleiding van een moordzaak uit 2005 een reconstructie laten maken van het hoofd van het slachtoffer. De identiteit van de man is tot op heden niet vastgesteld.

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag uitgebreid aandacht aan de moordzaak. Met het tonen van de reconstructie wil de politie de hulp van het publiek inroepen om alsnog de identiteit van de man te achterhalen.

Met de identiteit en eventueel nieuwe informatie kan het onderzoek naar de dader worden voortgezet.

Brandend lichaam

In september 2005 werd op een bospad in het Noord-Hollandse Huizen het brandend lichaam gevonden van een man. Het hoofd en de handen van de man waren verwijderd. Het lichaam was verkoold.

Bijna een jaar later, in juli 2006, werden, in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Breukelen, een hoofd en twee handen van een onbekende man aangetroffen.

Onderzoek

Door middel van forensisch onderzoek kon vrij snel worden vastgesteld dat de lichaamsdelen horen bij het verbrande lichaam in Huizen.

De politie gaat niet per definitie uit van een afrekening in het criminele circuit, maar houdt ook rekening met andere mogelijkheden, zoals problemen in de relationele sfeer.