SPIJKENISSE - Door een brand aan de Vlinderveen in Spijkenisse is in de nacht van zondag op maandag het grootste deel van een winkelcentrum verwoest. Een vestiging van supermarktketen C1000 en aantal kleinere winkels gingen in vlammen op, meldt de politie.

De brandweer had de brand in de ochtend onder controle. Een politiewoordvoerder heeft laten weten dat de brandweer nog uren bezig is met nablussen.

Ook een aanliggende sporthal staat in de brand. Het vuur lijkt onder controle te zijn, maar de omvang van de schade aan het gebouw is nog onduidelijk. De gemeente opent een informatienummer (0181-696969) voor het publiek.

Waterschade

Tachtig tot negentig woningen werden ontruimd. De bewoners worden voorlopig opgevangen in wijkcentrum De Akkers. Diverse woningen liepen rook- en waterschade op. De brandweer gaat de huizen die ontruimd zijn, nu een voor een controleren om te kijken of de bewoners terug kunnen keren.

De brandweer rukte uit met veel materieel. Ongeveer 130 brandweermannen werden ingezet om het vuur te bestrijden. De brand leidde tot enorme rookontwikkeling en trok veel kijkers.

Brand Spijkenisse