HAAKSBERGEN - Een groep van circa dertig personen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij het politiebureau van Haaksbergen de vrijlating geëist van twee mannen.

De twee waren vrijdagavond opgepakt wegens de mishandeling van een 19-jarige man uit Haaksbergen. De politie meldde zaterdag dat er door het protest een gespannen situatie voor het bureau ontstond.

De aanleiding voor de commotie was een vechtpartij bij een busstation op de Zeedijk rond 23.00 uur. Toen de politie ter plekke kwam, trof zij de mishandelde jongen aan. Hij was geschopt en geslagen en had letsel aan zijn gezicht. De politie zag een aantal personen wegrennen.

Kort daarop werden twee mannen (18 en 20 jaar) uit Haaksbergen aangehouden. Even later had zich bij het politiebureau een groep jongeren en hun ouders verzameld, die de vrijlating eiste van de verdachten.

Nadat de burgemeester van Haaksbergen en de politie met twee mensen van de groep in gesprek waren gegaan, keerde de rust rond 04.30 uur weer. De politie gaat onderzoek doen naar het gedrag van een aantal mensen in de groep. De 20-jarige verdachte is zaterdagmiddag vrijgelaten.