AMSTERDAM - De ouders van de op Bonaire vermiste Marlies van der Kouwe roepen in een open brief iedereen die iets weet van haar verdwijning op zich te melden bij de politie.

"Het is voor ons onverdraaglijk niet te weten waar zij is. Help ons, alstublieft", schrijven ze. Het is voor het eerst dat de ouders zich publiekelijk uiten.

De 24-jarige Van der Kouwe verdween twee weken geleden op Bonaire. Ooggetuigen zagen hoe ze van haar fiets werd getrokken en op een scooter werd meegenomen.

Verdachte

Nadat de scooter was gevonden, werd een verdachte opgepakt. Vrijdag besloot de rechter-commissaris dat deze Rayan P. acht dagen langer vast moet blijven, schrijft het Antilliaans Dagblad, dat zaterdag ook de brief van de ouders heeft afgedrukt.

Haar ouders schrijven verder het fijn te vinden dat iedereen zo betrokken is en dat dag en nacht naar hun oudste dochter wordt gezocht door de Antilliaanse en Nederlandse politie.

Indruk

"We zijn erg onder de indruk van hun grote deskundigheid en niet aflatende inzet." De ouders roemen de manier waarop ze door de politie in zowel Nederland als op Bonaire zijn opgevangen. "We hebben dagelijks contact over de gang van zaken."

Verder uiten de vader en moeder van de apothekersassistente hun waardering dat de pers ze met rust laat.

"Het is voor ons ongelooflijk belangrijk om in deze moeilijk tijd in alle rust en vrijheid hier op Bonaire de verdwijning van onze dochter te kunnen verwerken."

Geboorte

Marlies van der Kouwe werd geboren op de Antillen en zette haar eerste stapjes op het strand van Bonaire, schrijven haar ouders. Na een vakantie in 2002 besloot ze ooit voor langere tijd terug te keren op het eiland.

"Drie weken voor haar verdwijning werd haar droom verwezenlijkt. Helaas heeft het maar drie weken mogen duren."