HILVERSUM - De man die vorige maand in Gouda een buschauffeur zou hebben overvallen wordt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd aangehouden.

Korpschef Jan Stikvoort van Hollands-Midden zei dat vrijdag in de uitzending van Pauw en Witteman.

Naar aanleiding van de gewelddadige overval, half september, weigerden buschauffeurs van Connexxion nog langer door een deel van de Goudse wijk Oosterwei te rijden.

Het is overigens nog maar de vraag of de overvaller uit de wijk Oosterwei komt. Stikvoort zei niet waar de persoon zich momenteel bevindt, alleen dat de politie "denkt de dader getraceerd te hebben".

Spoeddebat

De Tweede Kamer hield vorige week een spoeddebat over problemen die jongeren in Gouda veroorzaken. De emoties liepen daar nogal hoog op: de PVV van Geert Wilders suggereerde inschakeling van het leger en Laetitia Griffith (VVD) zei dat het land in brand staat.

Stikvoort zette zich vrijdag in de Volkskrant op zijn beurt af tegen de toon van het debat. Hij verwijt de politiek een verkeerd beeld te creëren van de problemen met Marokkaanse jongeren in Gouda. Een deel van de Kamer viel vervolgens weer over hem heen.