VIDAUBAN/DIGNE - Twee branden hebben donderdag in het zuidenvan Frankrijk zeker 2400 hectare bos in de as gelegd en lijken zichrazendsnel uit te breiden. De brandweer heeft uit voorzorgverscheidene campings geëvacueerd. Duizenden vakantiegangersmoesten noodgedwongen vertrekken.

De vlammenzee was het grootst bij Vidauban in het departementVar, niet ver van Saint-Tropez. Een camping tussen Le Muy enSainte-Maxime met tweeduizend gasten werd uit voorzorg door debrandweer ontruimd.

De reddingsdiensten bestrijden met groot materieel de bosbranddie volgens de lokale brandweer tot nu toe de grootste is in Vardeze zomer. Acht blusvliegtuigen, twee helikopters en meer dantweehonderd brandweerlieden in tachtig voertuigen hebben de strijdaangebonden met de vlammen. Er is gevraagd om meer dan vijfhonderdman versterking.

Twee campings bij Digne worden eveneens door bosbrandenbedreigd. De autoriteiten evacueerden ook daar uit voorzorg veelvakantiegangers. Ten minste 400 hectare bos is daar in vlammenopgegaan. Meldingen van persoonlijke ongelukken zijn er vooralsnogniet.