GÖTEBORG - Tientallen Feyenoordaanhangers zijn woensdagavond in de Zweedse stad Göteborg slaags geraakt met aanhangers van de lokale club IFK. De naar schatting dertig Nederlanders werden volgens de lokale krant Göteborgs-Posten aangevallen door vijftig IFK-aanhangers.

De politie had de grootste moeite om de vechtende partijen uit elkaar te halen. Agenten zagen zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen. In totaal 22 personen zijn aangehouden.

Drie van hen worden vermoedelijk aangeklaagd voor openbare geweldpleging, het voorbereiden van grove mishandeling en geweld tegen agenten. Of het daarbij gaat om Nederlanders, is nog niet bekend.

NEC

Ook in Boekarest is het op verschillende plaatsen uit de hand gelopen. Supporters van NEC, dat daar uitkomt tegen het plaatselijke Dinamo, werden aangevallen door mannen met bivakmutsen. Eén fan van de Nijmegenaren raakte daarbij gewond en ook de Nederlandse politie en de supportersbegeleiding hebben moeten vluchten voor de relschoppers.

De meeste supporters zijn nu weer veilig in hun hotel. Het is ze echter afgeraden om nog de stad in te gaan. Op de clubsite laat NEC weten dat de veiligheidsmaatregelen aangescherpt zijn en er alles aan gedaan wordt om de veiligheid van de supporters te waarborgen

Fans slaags in Europa