WASHINGTON - De scepsis onder de Amerikanen over Sarah Palin, de Republikeinse kandidate voor het vicepresidentschap, is de afgelopen weken gegroeid. Ongeveer 60 procent van de kiezers meent dat Palin de ervaring mist om een goede president te zijn.

In vergelijking met begin september is dat een stijging van 15 procentpunt. Dat blijkt uit een peiling die is uitgevoerd in opdracht van de krant The Washington Post en de zender ABC.

De resultaten van het onderzoek zijn donderdag bekendgemaakt. Donderdagavond is het eerste en enige televisiedebat tussen de 65-jarige Democratische vicepresidentskandidaat Joe Biden en zijn 21 jaar jongere rivale Palin.

Interview

Ongeveer een derde van de deelnemers aan de peiling liet weten veel waarde te hechten aan een interview dat Palin gaf aan CBS en waarin ze een paar keer struikelde.

Van de geregistreerde kiezers liet 32 procent weten dat het minder waarschijnlijk is geworden dat ze op de Republikeinse kandidaat John McCain gaan stemmen, omdat hij Palin als 'running mate' heeft gekozen.

Biden

In vergelijking met Biden doet Palin het niet goed in de peiling. Slechts 46 procent van de ondervraagden denkt dat Palin complexe kwesties begrijpt, terwijl 49 procent meent dat ze er geen kaas van heeft gegeten. Driekwart meent dat Biden ingewikkelde kwesties wel begrijpt.

Als het gaat om de vraag wie donderdagavond als beste zal debatteren, hebben de kiezers de hoogste verwachtingen van Biden. De Democraat heeft in de peiling een voorsprong van 19 procentpunt op zijn Republikeinse opponente.