ATLANTA - De politie heeft donderdag in de Sierra Nevada in de Amerikaanse staat Californië wrakstukken gevonden van het vliegtuig van de vermiste avonturier en multimiljonair Steve Fossett. Volgens de politie is het vliegtuig zo verwoest, dat Fossett de crash niet kan hebben overleefd.

In het toestel zijn tot nu toe echter geen menselijke resten aangetroffen. Wel vonden wandelaars nabij de plaats van het ongeval een shirt, geld en een vliegidentiteitskaart met Fossett's naam. De politie hield eerst een slag om de arm over de identiteit, onder meer omdat op de identiteitskaart geen foto zat.

De politie denkt dat Fossett's vliegtuig op volle snelheid tegen de berg is gevlogen, maar het duurt mogelijk maanden voordat de oorzaak met zekerheid vastgesteld wordt. Vijftig mensen en vijf honden gaan in de buurt op zoek naar de overblijfselen van Fossett.

Op 3 september vorig jaar verdween de toen 63-jarige Fossett spoorloos tijdens een solovlucht boven Nevada. Een rechter verklaarde de avonturier in februari overleden, op verzoek van de vrouw van Fossett.