DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie in Den Bosch verdenkt drie verdachten die in verband met de Eindhovense ontuchtaffaire zijn opgepakt, ook van mensenhandel. Ze zouden vanuit Tsjechië jongens naar Eindhoven hebben gehaald. Die zouden daar in de prostitutie zijn beland. Een woordvoerster van justitie heeft dit donderdag meegedeeld.

De drie verdachten zijn twee mannen uit Weert van 39 en 27 jaar en een 57-jarige inwoner van Huissen. Ze kwamen in beeld tijdens het grootscheepse onderzoek naar ontuchtschandalen in het Anne Frankplantsoen in Eindhoven. Dat onderzoek leidde ook tot de aanhouding van de ex-directeur van PSV, F. S. uit Netersel.

Justitie verdenkt hem van ontucht met minderjarige jongens en poging tot zware mishandeling. S. is besmet met HIV, het virus dat aids kan veroorzaken. Hij zit nog vast omdat de raadkamer in Den Bosch bang is dat hij na zijn vrijlating in herhaling vervalt. Op augustus moet hij voor de rechtbank verschijnen tijdens een zogenoemde pro forma zitting. De rechtbank behandelt zijn zaak inhoudelijk pas in november.

Op 19 augustus moet een andere verdachte, een 31-jarige Eindhovenaar, voor de rechtbank in Den Bosch verschijnen. Justitie verdenkt hem ook van ontucht met minderjarige jongens. Het wordt de eerste zitting waarin de rechtbank zich over de affaire buigt.

Maandenlang onderzoek

Politie en justitie stellen al maandenlang een onderzoek in naar criminele activiteiten in het Anne Frankplantsoen in de Eindhovense binnenstad.

Dat is sinds jaren een gedoogde ontmoetingsplaats van homoseksuelen. Het onderzoek richt zich onder meer op de aanwezigheid van schandknapen, bedreigingen en afpersing van mannen die er gebruik van maken, en de handel en wandel van pooiers.

Jaren geleden deden ook al geruchten over seksuele misstanden in het park de ronde. Daarvan is volgens een woordvoerder van de politie echter nooit aangifte gedaan. De raadsman van een van de verdachten uit Weert zegt dat de man jarenlang informant is geweest van de Eindhovense politie.

Hij beweert dat bij de affaire hooggeplaatste functionarissen van politie en justitie betrokken zijn. Het Openbaar Ministerie en de politie willen daar niet op reageren.