RIJSWIJK - Het Stroperijteam Oosterschelde heeft woensdagavond op de Oosterschelde nabij Wemeldinge twee duikers betrapt met elf gevangen kreeften. Een van de verdachten bleek restauranthouder, zo meldde het ministerie van Landbouw donderdag.

Het seizoen voor het vangen van kreeften is voor beroepsvissers al sinds 15 juli gesloten. De marktwaarde van kreeft in de tussenhandel ligt momenteel op ongeveer 25 euro per kilo. In een restaurant brengen ze echter veel meer op.

Een lid van het Stroperijteam had de twee duikers al een tijdje in de gaten. Toen ze in de thuishaven de steiger betraden, sprak een agent van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) hen aan.

De vangst was verborgen onder een laag kokkels. De mannen, beide Zeeuwen, verklaarden dat de vangst voor eigen gebruik was. De vangst en hun duikuitrusting ter waarde van 3000 euro zijn in beslag genomen.

Het Stroperijteam Oosterschelde is vanaf april actief en bestaat uit opsporingsambtenaren van de Algemene Inspectiedienst, KLPD, politie Zeeland en provincie Zeeland.