KRALENDIJK - De politie op Bonaire heeft dinsdag een opsporingsbericht uitgegeven voor de tas van de ontvoerde Marlies van der Kouwe.

Op de avond van haar verdwijning anderhalve week geleden, is de 24-jarige Van der Kouwe gezien met een strandtas. Wat daar precies inzat wil de politie niet zeggen.

De kans bestaat dat de dader de tas heeft weggegooid en de eilandbewoners worden opgeroepen de politie te bellen als zij een tas vinden.

Zoekacties

Ryan P., de verdachte van de ontvoering, wordt nog steeds verhoord. Daarover doet de politie geen mededelingen. Dagelijks worden zoekacties gehouden naar Marlies, maar tot nu toe hebben die niets opgeleverd.

Bijleveld

Staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties) betuigde dinsdagavond (lokale tijd) haar steun aan de bevolking van Bonaire in verband met de ontvoering. Ze deed dat tijdens een lezing voor de opening van het academisch jaar van de Universiteit van de Nederlandse Antillen op Bonaire.

"Zo'n zaak als de ontvoering van Marlies van der Kouwe raakt de bevolking heel diep. Het raakt mij als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties ook."

Bijleveld heeft dinsdag gesproken met de politie op het eiland. "Ik heb goede hoop op een goede afloop."