WASHINGTON - De Amerikaanse Senaat stemt woensdagavond over het reddingsplan voor de financiële sector. Dat heeft een anonieme medewerker van de Senaat bekendgemaakt.

Harry Reid, fractievoorzitter van de Democraten in de Senaat, heeft volgens de bron dinsdag unanieme toestemming van de Senaat gekregen om de stemming te plannen die een algehele economische crisis moet vermijden.

Woensdagavond zijn de meeste Senaatsleden weer teruggekeerd na de viering van het joods nieuwjaar.

Maatregelen

Als de Senaat het plan goedkeurt, zou dat het makkelijker kunnen maken om het pakket maatregelen door het Huis van Afgevaardigden te loodsen, dat het plan maandag afkeurde.

Wat is veranderd in het reddingsplan is nog onduidelijk. Een van de aangepaste maatregelen zou zijn, dat de regering tot 250.000 dollar garant staat voor banktegoeden in plaats van tot 100.000 dollar.

Ongebruikelijk

Het is ongebruikelijk dat de Senaat zich eerder dan het Huis van Afgevaardigden over een financiële maatregel buigt. De presidentskandidaten John McCain en Barack Obama hebben laten weten bij de stemming in de Senaat aanwezig te zullen zijn.

Over een aangepaste versie van het reddingsplan zal niet eerder dan donderdagmiddag in het Huis van Afgevaardigden gestemd worden. De leden van het Huis zijn dan terug van een tweedaags reces.

John Boehner, de leider van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden, heeft via een woordvoerder laten weten het herziene plan te steunen.

Kredietcrisis:

Alles over de kredietcrisis op NUzakelijk.nl.