BERN/WÜRZBURG/RASTATT - Het zuiden van Duitsland en delen vanZwitserland hebben woensdag te lijden gehad onder noodweer datgepaard ging met zware windstoten en overvloedige neerslag. InZwitserland kwam een 38-jarige vrouw om, zo meldde de lokalepolitie.

De vrouw kwam op een camping in Jona in het kanton Sankt Gallenonder een kantelende woonwagen terecht en bezweek aan haarverwondigen, aldus de Zwitserse reddingsdiensten. Bij Zürichraakten drie kinderen gewond, van wie een ernstig, doordat een boomniet bestand bleek tegen de wind.

Daken werden van huizen gerukt en bomen werden ontworteld,waardoor vooral in de omgeving van Sankt Gallen wegen onbegaanbaarwerden. Hagelstenen zo groot als golfballen werden gemeld uit hetcentrale deel van Zwitserland.

Ook Zuid-Duitsland kreeg het woensdag zwaar te verduren. Zwareonweersbuien trokken door het gebied. Bomen werden ontworteld,kelders liepen onder en branden braken uit door blikseminslagen. Deautoriteiten in Duitsland maakten geen melding van gewonden.