RIJSWIJK - De directie van ABN AMRO Nederland heeft dinsdag in een paginagrote advertentie in de ochtendbladen een poging gedaan de klanten gerust te stellen.

In de advertentie stelt de voorzitter van de directie, Jan Peter Schmittmann, dat ABN Amro een bank is "met een zelfstandige financiële positie en gezonde balans die ruimschoots voldoet aan alle financiële eisen die De Nederlandsche Bank stelt".

Maandag werd bekend dat ING afziet van overname van ABN Amro, dat nu nog onderdeel is van Fortis. De directievoorzitter benadrukt dat Fortis en zijn instelling twee aparte banken zijn en noemt het verder "goed nieuws" dat de Nederlandse overheid zich bemoeit met de crisis bij Fortis.

Mogelijkheden

Voor de verkoop van ABN Amro zijn nog een "heleboel mogelijkheden". Dat zei een woordvoerder van de geplaagde Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis dinsdag zonder daarbij details te geven.

Het is volgens de woordvoerder van Fortis "voorstelbaar dat de timing voor ING om ABN Amro over te nemen niet ideaal is".

Door de steun van de overheden in de Benelux heeft Fortis nu "ruimte en tijd" om verder stappen te nemen, aldus de zegsman. Zondagavond werd bekend dat de Benelux-landen 11,2 miljard euro in Fortis steken.

Zie ook:

Alles over de kredietcrisis op NUzakelijk.nl.