LONDEN - De Bosnisch-Servische voormalige militair leider Ratko Mladic overweegt zich over te geven aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. Dit heeft The Sunday Times bericht.

Volgens de krant heeft Mladic, aangeklaagd wegens volkerenmoord in onder meer Srebrenica, zichzelf opgesloten in de kelder van een huis in Belgrado om te voorkomen dat hij wordt opgepakt. De VS hebben een bedrag van vijf miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Bekijk video

The Sunday Times zegt te weten dat Mladic twaalf lijfwachten heeft die hem beschermen bij zijn woning in de wijk Banovo Brdo, waar veel welgestelden wonen. Mladic zou zijn huis zo nu en dan verlaten, onder meer om naar een restaurant te gaan. Hij duikt ook weleens op bij sportwedstrijden.

De krant rept zondag van speculaties over een mogelijke overgave van Mladic. De 58-jarige ex-generaal zou vooral bevreesd zijn te worden ontvoerd door militairen of bendes die uit zijn op de uitgeloofde beloning. Waarop de Britse kwaliteitskrant de speculatie baseert blijft overigens onduidelijk.

/DOSSIERJoegoslavië