KRALENDIJK - De zoektocht van zondag naar de verdwenen Marlies van der Kouwe bij een zandafgraving in de wijk Antriol heeft niets opgeleverd. Dat heeft politiewoordvoerder Jos Klaren maandag gezegd.

Ook maandag wordt weer op volle sterkte naar Marlies gezocht. "De briefing is nog bezig, dus ik weet nog niet waar we precies gaan zoeken'', aldus Klaren. Meer wilde de politie niet kwijt over de zaak.

Op het eiland gonst het van de geruchten. De moeder van Ryan P., de verdachte van de ontvoering van Van der Kouwe, zegt dat ze niet met de lokale pers van Bonaire wil praten.

Roddelen

"Ze roddelen'', zegt Virginia Maria P. "Nu schrijven ze dat Ryan een jerrycan benzine heeft gekocht om het meisje in brand te steken, maar die benzine kocht hij voor mij omdat ik met een lege tank stond.'' Dat was maandagavond lokale tijd, de dag na de verdwijning van Marlies.

"Ik heb twee keer met de politie geproken, maar weet niks. Ryan heb ik sinds zijn aanhouding niet meer gesproken. Hij woont niet bij mij, maar kwam wel iedere ochtend hier ontbijten. Ik bracht hem dan naar zijn werk bij Plaza Resort.''

Verkrachting

Ryan woonde sinds twee maanden weer op Bonaire. Hij heeft zes jaar vastgezeten op Curaçao voor verkrachting. "Maar hij was al eerder vrij, met een enkelband. Hij gedroeg zich heel goed in de gevangenis'', zegt zijn moeder.

"Die verkrachting is een misverstand, Ryan had een relatie met een getrouwde vrouw en haar man kwam erachter.''