AMSTERDAM - De politie heeft zaterdag een 15-jarige jongen uit Moerkapelle aangehouden die wordt verdacht van het bedreigen van een buschauffeur in Gouda. Dat laat de politie maandag weten.

Een politiewoordvoerder benadrukt dat deze bedreiging losstaat van eerdere bedreigingen die ervoor zorgden dat Connexxion de wijk Oosterwei ging mijden.

Dinsdagavond werd de buschauffeur in het centrum bij het treinstation bedreigd door twee jongens. Een van hen wilde zijn fiets meenemen in de bus. De chauffeur gaf aan dat dit niet mogelijk was, waarop de jongen probeerde zonder kaartje de bus in te stappen.

De chauffeur wilde de jongen er niet in laten, waarop hij werd bedreigd en uitgescholden. De jongens liepen daarop weg en sloegen volgens de politie nog hard tegen de bus.

Vrijgelaten

De politie hield donderdag op basis van getuigenverklaringen twee 19-jarige jongens uit Moerkapelle aan. Zij werden na verhoor weer vrijgelaten. Enkele dagen later werd de 15-jarige jongen aangehouden.

Gouda is de laatste weken veel in het nieuws. Buschauffeurs van Connexxion weigerden nog langer door de wijk Oosterwei te rijden, omdat ze het zat waren om tijdens hun ritten bespuugd, bedreigd en beroofd te worden door probleemjeugd. De bussen rijden inmiddels weer, nadat de politie had toegezegd vaker te surveilleren. Ook zijn de bussen voorzien van camera's.