AMSTERDAM - Justitie heeft dertigduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die aan het licht brengt wie Cor van Hout in 2003 liquideerde.

De recherche heeft nieuwe aanwijzingen in de zaak die aan bod komen in het landelijke programma Opsporing Verzocht en het regionale Ter Plaatse, meldt de politie.

Als de gouden tip ook nog eens leidt naar het oplossen van de moorden op Tonny van Maurik in 1993 en Arnold Pels in 2002 valt de beloning nog 'veel hoger' uit, aldus de politie. Voor hen is eerder al respectievelijk twintig- en vijfentwintigduizend euro uitgeloofd.

Dodelijk

Cor van Hout werd in januari 2003 vanaf een passerende motor onder vuur genomen toen hij een Chinees restaurant aan de Dorpsstraat in Amstelveen verliet. Ook Robert ter Haak, die naast hem liep, werd dodelijk getroffen. Eerder waren al aanslagen gepleegd op Van Hout.

De 37-jarige sportschoolhouder Van Maurik werd in april 1993 doodgeschoten in zijn auto voor de deur van het toenmalige Altea Hotel in Amsterdam.

Heropend

De zaak werd eerder door de Amsterdamse politie heropend na nieuwe informatie, maar tot de oplossing kwam het niet. Utrechtse rechercheurs onderzoeken de zaak nu. Er zijn twee verdachten maar de verdenking tegen hen is volgens de rechtbank zwak.

Vermeende hennepkweker Arnold Pels uit De Meern werd in februari 2002 geliquideerd.