VENLO - In Venlo is zondagavond een locomotief van een goederentrein ontspoord en in brand gevlogen. De brandweer kon het vuur snel doven. Dat meldden brandweer en politie.

De elektrische bovenleiding werd stukgetrokken. Treinverkeer van en naar het spooremplacement in Venlo is niet meer mogelijk. Er zijn geen gewonden.

Het ongeval gebeurde rond half tien, toen drie aaneengeschakelde locomotieven op een verkeerd spoor terechtkwamen. De voorste ramde het stootblok aan het eind van dat spoor, bij het station.

De andere twee duwden de voorste locomotief vervolgens van de rails, waarbij deze de hoogspanning raakte en in brand vloog.

Rookontwikkeling

Door de grote hoeveelheid bekabeling in de cabine ontstond er flinke rookontwikkeling. Deze leverde volgens de brandweer geen gevaar op voor de volkgezondheid.

Doordat de locomotief bij het raken van de hoogspanningsmast onder spanning kwam te staan, kon de brandweer niet direct beginnen met blussen. Toen de spanning van de trein af was had de brandweer het vuur snel onder controle.

Tot zondag

Nog zeker tot zondag rijden er geen elektrische treinen van en naar Venlo. De dieseltreinen van Veolia op de Maaslijn Roermond-Nijmegen rijden wel. Dat liet ProRail maandag weten

Ontsporing in Venlo