NIJMEGEN - De hitte teistert de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse die woensdag op pad zijn gegaan voor de tweede etappe. Volgens de marsleiding hebben zich woensdagochtend echter geen incidenten voorgedaan. De hulpposten van het Rode Kruis langs de route waren voornamelijk bezig met het behandelen van blaren.

De bijna 43.985 overgebleven wandelaars begonnen woensdag in alle vroegte aan de Dag van Wijchen. De route voert de deelnemers door Beuningen en Wijchen. Het Rode Kruis telde tot half twaalf circa driehonderd blaarbehandelingen.

Grote problemen in verband met het warme weer deden zich niet voor. Wel hielden zestig wandelaars het na de eerste medische hulppost voor gezien. ,,Dat is veel in vergelijking met voorgaande jaren'', aldus een woordvoerster van het Rode Kruis.

Volgens de hulporganisatie zijn de wandelaars over het algemeen goed op de hitte voorbereid. Bovendien is het wat rustiger op het parcours, waardoor de mensen wat minder dicht op elkaar lopen. Verder komen de wandelaars onderweg aardig wat schaduw tegen en staat er soms een fris windje.

Uit voorzorg heeft de marsleiding de 40 en 50 kilometer elk met kilometer ingekort. Militairen hoeven geen bepakking te dragen. De route van 30 kilometer is ongewijzigd. De eerste, snelle wandelaars kwamen al om half elf over de finish in Nijmegen.