DRIEBERGEN - Door gladheid hebben zich zondagochtend op de snelwegen in het midden van het land bijna dertig aanrijdingen voorgedaan in een uur tijd. Aan het eind van de ochtend vlogen op een deel van de A67 bij Eindhoven ongeveer tien auto's uit de bocht.

Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) trad de gladheid om ongeveer 8.30 uur in. De meeste slippartijen deden zich voor in de driehoek Utrecht-Apeldoorn-Arnhem. Er was in een paar gevallen sprake van gewonden.

Volgens het KNMI doet de gladheid zich vooral voelen langs de lijn Ter Apel-Den Bosch. Dit gebied breidt zich uit in zuidoostelijke richting. Er is sprake van ijzel, maar ook van motregen die op een bevroren ondergrond tot gladheid leidt.

Breukelen

Op de A2 bij Breukelen zijn zondagochtend elf auto's op elkaar gebotst. Volgens de politie zijn daarbij zes gewonden gevallen, van wie een ernstig. De kettingbotsing ontstond toen enkele automobilisten remden omdat een auto op de vluchtstrook in brand stond. Deze voertuigen werden van achteren aangereden door automobilisten die niet hadden gezien dat er langzaam werd gereden.

Afgesloten

De zes gewonden vielen in drie auto's. Vijf van hen konden het ziekenhuis na een behandeling verlaten. Een vierjarig jongetje is met hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen. Als gevolg van het ongeval is de A2 bij Breukelen enkele uren afgesloten geweest.