DEN HAAG - De afsluiting van de A2 tussen Deil en Everdingen zorgt zaterdag voor extra files, zoals was verwacht. Maar het is niet extreem druk, aldus de ANWB.

Rond het middaguur stond op de Nederlandse wegen in totaal 33 kilometer file. Het beeld is op zaterdag wisselend, maar normaal gesproken is dat ongeveer 20 kilometer, aldus een woordvoerster.

Niet alleen de afsluiting van de A2 in beide richtingen veroorzaakt verkeersoverlast. Op de A1 is een ongeluk gebeurd en ook dat zorgt voor oponthoud.

A2

De A2 is dit weekeinde dicht in beide richtingen vanwege de bouw van de middenpijlers van twee nieuwe viaducten bij Culemborg en Geldermalsen.

Tegelijkertijd brengen aannemers op verschillende plaatsen nieuw asfalt aan. Ook werken zij aan de portalen voor de bebording en de verkeerssignalering en maken zij bluswaterputten in de middenberm.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn vrijdagavond om 21.00 uur begonnen en duren tot maandag 05.00 uur. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en de A15 tussen de knooppunten Everdingen, Gorinchem en Deil.

Als alternatief voor de auto biedt Rijkswaterstaat gratis treinvervoer aan tussen Geldermalsen en Dordrecht. Tussen Utrecht en Den Bosch is het speciale VanAnaarBeter-treinkaartje voor 2 euro te koop.