KRALENDIJK - Er is geen verband tussen de ontvoering van Marlies van der Kouwe en de poging tot ontvoering van de 8-jarige dochter van de familie Van Kouwe.

Ook is geen losgeld geëist van de familie Van Kouwe. Dat zei korpschef John van Schagen vrijdag op een persconferentie.

De 35-jarige man die is opgepakt voor de poging tot ontvoering van het kleine meisje heeft een gedeeltelijke verklaring afgelegd.

De 24-jarige verdachte van de ontvoering van Marlies wordt nog verhoord. Over zijn achtergrond wil de politie niets kwijt. Vrijdagmiddag 17.00 uur lokale tijd is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Huizen

Donderdag zijn vier huizen doorzocht. Daarbij werd een scooter gevonden. Die wordt nog onderzocht.

Ook andere spullen van de man zijn in beslag genomen. Wat voor spullen dat zijn, wil Officier van Justitie David van Delft niet zeggen. "Bonaire is een kleine, hechte gemeenschap en alles wat ik nu zeg, kan het onderzoek schaden, aldus Van Delft.

Onderzoek

Van Delft benadrukt dat het onderzoek groot wordt aangepakt. Verschillende specialisten, zoals forensisch experts en technisch rechercheurs, werken aan de zaak.

De politie blijft de bevolking van Bonaire om tips vragen. Het onderzoek naar de verdwijning van Marlies gaat ook zaterdag verder.