MAASTRICHT/SITTARD - De verdachte van de schietpartij afgelopen zaterdag in Sittard heeft zich dinsdag bij de politie in Sittard gemeld. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht dinsdagavond bekendgemaakt.

Het gaat om een 30-jarige inwoner van Sittard. Hij wordt ervan verdacht een 59-jarig echtpaar en hun 9-jarige kleindochter door het hoofd geschoten te hebben. De vrouw overleed onmiddellijk, de man een dag later in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht. Het meisje verkeert nog in levensgevaar.

De verdachte had een auto gekocht bij het slachtoffer, die een garage had. Tijdens die verkoop vielen de schoten. Vervolgens vluchtte de verdachte in de zojuist gekochte auto. Justitie liet maandag weten dat de man, een Nederlander, waarschijnlijk naar Roemenië was gevlucht, waar hij vrienden had.

Dinsdag gaf hij zich in zijn woonplaats Sittard aan. Persofficier van justitie J. Wassenberg van het Openbaar Ministerie in Maastricht wilde dinsdagavond geen enkel commentaar geven. Dinsdagavond is het verhoor van de verdachte begonnen.