WILLEMSTAD/KRALENDIJK - Bij de veroordeelde drugshandelaar Wout van Kouwen zou een half miljoen euro losgeld zijn geëist voor de vrijlating van Marlies van der Kouwe. Dat meldt de Telegraaf.

"We hebben je dochter en je ziet haar pas terug als je een half miljoen euro betaalt, zei iemand met verdraaide stem", zo vertelt Van Kouwen in de krant.

Hij geeft echter aan Marlies van der Kouwe niet te kennen. Ook kan hij het zich niet voorstellen dat er mensen zijn die achter hem en zijn familie aan zitten.

De Telegraaf heeft de politie inmiddels op de hoogte gesteld van de eis.

Dochter

Het AD meldde vanmorgen dat woensdag op Bonaire een poging is gedaan de 8-jarige dochter van Van Kouwen te ontvoeren. Dit mislukte echter.

Van Kouwen heeft ook een 17-jarige dochter die werkzaam was in de kroeg waar Marlies vlak voor haar ontvoering aanwezig was. Volgens het AD is Marlies mogelijk door de ontvoerders aangezien voor de dochter van Wout van Kouwen.

De vrouw van Wout van Kouwen heeft inmiddels beveiliging aangevraagd voor haar familie.

Scooter

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben de autoriteiten op Bonaire de scooter gevonden waarop de verdachte van de ontvoering van de Nederlandse Marlies van der Kouwe haar zou hebben meegenomen.

De scooter, met modderige banden, werd gevonden bij het huis van de oma van de verdachte. Daarop werd de tuin rond het huis nader onderzocht.

Dat berichten lokale ochtendbladen. De voorpagina van Extra, de grootste Papiamentstalige krant, toont een foto waarop agenten te zien zijn tijdens hun nachtelijk onderzoek.

Huis

De krant Vigilante laat foto's van het huis van de verdachte zien en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut die daar aan het werk zijn. De verdachte werd donderdagmiddag vijf uur (lokale tijd) aangehouden.

De autoriteiten wilden die dag slechts de arrestatie van een man bevestigen, zonder nadere details te verstrekken.

Uit de lokale media valt op te maken dat het gaat om R.P., een man van Bonaire die sinds twee tot drie maanden op vrije voeten is. Hij zat een celstraf van acht jaar uit wegens verkrachting.

Familie

De familie van de verdachte van de ontvoering van Marlies is geschokt. "Hij heeft het eerder gedaan, waarom nu weer?", zegt zijn neef. "Hij bereikt er niks mee, alleen maar ellende voor het meisje en het eiland. En dubbel L (levenslang)."

De familie woont in de wijk Tera Kora waar donderdagavond huiszoekingen zijn gedaan, onder meer bij een nicht van de verdachte. Daar werd niets gevonden.

Bij de tante van de verdachte trof de politie in de tuin een scooter aan die van de verdachte zou zijn.