KRALENDIJK - De politie van Bonaire heeft donderdag een aanhouding verricht die te maken heeft met de vermissing van de 24-jarige Nederlandse stagiaire Marlies van der Kouwe. De politie heeft dat donderdagavond, Nederlandse tijd, bekendgemaakt.

De verdachte is een man uit Kralendijk. Meer informatie wilde de politie niet geven. Volgens de radiozender Boz di Boneiru zou de verdachte net een gevangenisstraf hebben uitgezeten van acht jaar in de Bon Futuro gevangenis wegens seksueel geweld. Hij zou sinds twee à drie maanden op vrije voeten zijn gesteld, aldus de zender.

In verband met de arrestatie zouden op twee plekken huiszoekingen zijn verricht in de wijk Tera Kora. De verdachte zou werkzaam zijn in het Bonaire Plaza Hotel.

Fiets

De jonge vrouw verdween in de nacht van zaterdag op zondag op Bonaire na een feestje. Een getuige zou hebben gezien dat ze van haar fiets werd getrokken. Sindsdien is de vrouw spoorloos. Er wordt op het eiland met man en macht naar haar gezocht, benadrukte de politiewoordvoerder donderdagavond.

Woensdag werd op het eiland een ander meisje ontvoerd. Het ging om een Nederlands kind van 8 jaar dat zichzelf wist te bevrijden. De politie heeft voor deze zaak twee verdachten aangehouden. Volgens de woordvoerder ging het om een "bizar toeval". Justitie ziet geen verband tussen beide zaken.