ENSCHEDE - De politie Twente heeft een nationaal opererende drugsbende opgerold. In totaal werden in de afgelopen maanden tien drugsdealers en toeleveranciers gearresteerd. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

In februari werd de eerste arrestatie van twee mannen uit Nijverdal en twee mannen uit Geleen verricht. Tijdens hun aanhouding vond de politie een grote hoeveelheid speed, cocaïne en geld. Volgens de politie is het nog onduidelijk om welke hoeveelheden drugs het gaat.

Later dit voorjaar werden verdachten uit Vroomshoop, Zwartemeer en Westerhaar-Vriezenveensewijk opgepakt. Ook bij deze arrestaties trof de politie verschillende soorten drugs aan. De dealers moeten zich voor de rechter verantwoorden.

Aanleiding voor het onderzoek waren diverse gevechten tussen groepen jongeren eind vorig jaar in de gemeente Twenterand. Daarbij werd veel geweld gebruikt. Een aantal betrokken jongeren had de bekende partydrug GHB ingenomen.

Deze drug ziet er uit als een wit poeder en is in houdertjes op bepaalde party's verkrijgbaar. In vrij hoge doseringen heeft GHB de werking van XTC.